Milia Riza Tatille

Milia Riza Tatille Brut. Φωτεινό αχυροκίτρινο χρώμα με με πράσινες  ανταύγες, με λεπτό κι επίμονο κορδόνι. Στην μύτη, φρέσκο και έντονο φρουτώδες μπουκέτο με νότες από μήλο, αχλάδι, πεπόνι και αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων που βρίσκονται σε τέλεια ισορροπία με το διακριτικό άρωμα των ζυμών. Στο στόμα είναι τραγανό, με το Pinot Noir να διακρίνεται ξεκάθαρα με τα αρώματα από φρέσκες φράουλες, βατόμουρα και σμέουρα.

22,50

ADD CASE(1 x 6)
SKU: milia-riza-tatille
Βάρος1,66 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
ΣυνοδεύειΨάρια, ((Σολωμός καπνιστός, Σολωμός ψητός, Χαβιάρι), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα), Τυριά, (Παρμεζάνα)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Φωτεινό αχυροκίτρινο χρώμα με με πράσινες  ανταύγες, με λεπτό κι επίμονο κορδόνι. Στην μύτη, φρέσκο και έντονο φρουτώδες μπουκέτο με νότες από μήλο, αχλάδι, πεπόνι και αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων που βρίσκονται σε τέλεια ισορροπία με το διακριτικό άρωμα των ζυμών. Στο στόμα είναι τραγανό, με το Pinot Noir να διακρίνεται ξεκάθαρα με τα αρώματα από φρέσκες φράουλες, βατόμουρα και σμέουρα.

Οινοποίηση

Pinot Noir 50%, Chardonnay 50%, από τον Ξερόκαμπο στην Νεμέα. Κλασσική διαδικασία σαμπάνιας: Τα σταφύλια ψυχονται από την προηγούμενη ημέρα στους 5οC,  πιέζονται ολόκληρα και ο μούστος ζυμώνεται. Λίγο πριν το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, το 40% της ποσότητας μεταφέρθηκε σε δεύτερης χρήσης δρύινα γαλλικά βαρέλια, για να ολοκληρωθεί η ζύμωση σε αυτά. Μετά από μερικούς μήνες παλαίωσης με τις λεπτές οινολάσπες, μέσα στις ανοξείδωτες δεξαμενές και στα βαρέλια, με περιοδικό bâtonnage, φτιάχνεται το κρασί βάσης. Μετά προστίθεται το liqueur de tirage με φυσικές ζύμες και ζάχαρη. Ξεκινά η δεύτερη ζύμωση στο μπουκάλι όπου παραμένει με τις ζύμες.

Ωρίμαση

Για τουλάχιστον 24 μήνες.
Μπορείτε να την πιείτε στα επόμενα 3-5 χρόνια.

Βαθμολογία