Γη και Ουρανός Thymiopoulos Ghi kai Uranos

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Κόκκινο ρουμπινί, αρκετά ανοιχτό χρώμα. Αρώματα ξύλου και βανίλιας, φραγκοστάφυλου, άγριας φράουλας, βοτανικά, πράσινη ντομάτα και ελαφρά ζωικές νότες. Στόμα με αλκοόλη που δίνει γλύκα, έντονο κόκκινο φρούτο, νότες καπνού, ισορροπημένο με λεπτές τανίνες και ωραία οξύτητα, καλή επίγευση.

Οινοποίηση

Ξινόμαυρο 100%. Η συγκομιδή γίνεται χειρωνακτικά προς τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και τα σταφύλια επιλέγονται προσεκτικά και μεταφέρονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για φυσική ζύμωση που πραγματοποιείται αυθόρμητα, κατόπιν μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια των 500 λίτρων. Τα κρασιά είναι εμφιαλωμένα με το χέρι και δεν είναι φιλτραρισμένα.

Ωρίμαση

Το 1/3 σε βαρέλια δεύτερης χρήσης, το υπόλοιπο σε βαρέλια ηλικίας έως 5 ετών για 18 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.5 (2013), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.1

17,20

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.4 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)