Θυμιόπουλος Κτήμα
Θυμιόπουλος Κτήμα
Τρίτης γενιάς ο Απόστολος Θυμιοπούλος πρωτοξεκίνησε το 2003 να οινοποιεί και να εμφιαλώνει τα δικά του σταφύλια, από τους αμπελώνες της οικογένειας, που μέχρι τότε πωλούνταν σαν σταφύλια σε τρίτους. Το πρώτο κρασί κυκλοφόρησε το 2005 και ήταν η Γη και Ουρανός.
Το κτήμα βρίσκεται στον Τρίλοφο (180 – 200 μ.) και στη Φυτιά (200 – 470 μ.) στο νότιο άκρο της περιοχής της Νάουσας, τα αμπέλια καλλιεργούνται βιοδυναμικά και είναι πιστοποιημένα βιολογικά, χωρίς άρδευση, σε διαφορετικά εδάφη, από σχιστόλιθο έως κόκκινο μάρμαρο και γρανίτη. Οι γαλοπούλες και οι φραγκόκοτες, προστατεύουν τα αμπέλια από ακρίδες και άλλα ανεπιθύμητα έντομα.
Θεωρείται καινοτόμος αν και χρησιμοποιεί παραδοσιακούς τρόπους αμπελουργίας και οινοποίησης, με όσο είναι δυνατό, λιγότερες παρεμβάσεις…
.
Προβολή όλων των 16 αποτελεσμάτων