Θυμιόπουλος Καϊάφας
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ρουμπινί, λαμπερό. Η μύτη έντονη με “πυκνό” φρούτο, φράουλα, βύσσινο, ντομάτα, λεβάντα, νότες γλυκόριζας και μοσχοκάρυδου. Στο στόμα πληθωρικό, με ώριμες τανίνες, ισορροπημένο, με όμορφη οξύτητα και βελούδινη μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Ξινόμαυρο 100%. Ο “Καϊάφας” είναι ένα αμπελοτόπι φυτεμένο πριν από 43 χρόνια δίπλα από το χωριό του Τριλόφου, σε υψόμετρο 180 μ. σε εδάφη ασβεστολιθικά. Η συγκομιδή γίνεται χειρωνακτικά τέλος Σεπτεμβρίου. Τα σταφύλια είναι κατά 20% με ολόκληρο το τσαμπί (whole cluster) και η ζύμωση πραγματοποιείται με γηγενείς ζύμες. Η εκχύλιση διαρκεί για 40 μέρες. Τα κρασιά είναι εμφιαλωμένα με το χέρι και δεν είναι φιλτραρισμένα.
pH 3,4 g/l
Ωρίμαση
Σε γαλλικά βαρέλια 500 λ. δεύτερης χρήσης για 12 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
–

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,7 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Θυμιόπουλος Κτήμα |
Περιοχή | Μακεδονία, Νάουσα ΠΟΠ |
Ποικιλίες | Ξινόμαυρο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |