Γαία Θαλασσίτης Βυθισμένος 2018

Γαία Θαλασσίτης Βυθισμένος 2016. Ασύρτικο 100%. Αναδύθηκαν 497 άθικτες & συγκλονιστικές φιάλες… Το αποτέλεσμα της 4ετούς, πλέον, παραμονής στο υγρό κελάρι είναι εντυπωσιακό. Το κρασί έχει μια καπνιστή αρωματική διάσταση με νότα υδρογονανθράκων. Η γεύση του έχει μαλακώσει εντυπωσιακά, παραπέμποντας σε ένα εξελιγμένο κρασί, ενώ το χρώμα του φανερώνει ακόμα μια απατηλή νιότη, καθώς ταυτόχρονα κάθε διάσταση οξείδωσης είναι εντελώς απούσα. Ένα σπάνιο «υβριδικό» κρασί που ελίσσεται
ανάμεσα στο νέο αλλά ταυτόχρονα εξελιγμένο χαρακτήρα.

236,00

Εξαντλημένο

SKU: cavacava-thalassitis-gaia2018
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Αναδύθηκαν 497 άθικτες & συγκλονιστικές φιάλες… Το αποτέλεσμα της 4ετούς, πλέον, παραμονής στο υγρό κελάρι είναι εντυπωσιακό. Το κρασί έχει μια καπνιστή αρωματική διάσταση με νότα υδρογονανθράκων. Η γεύση του έχει μαλακώσει εντυπωσιακά, παραπέμποντας σε ένα εξελιγμένο κρασί, ενώ το χρώμα του φανερώνει ακόμα μια απατηλή νιότη, καθώς ταυτόχρονα κάθε διάσταση οξείδωσης είναι εντελώς απούσα. Ένα σπάνιο «υβριδικό» κρασί που ελίσσεται ανάμεσα στο νέο αλλά ταυτόχρονα εξελιγμένο χαρακτήρα.

Οινοποίηση

Ασύρτικο 100%. Από κλήματα ηλικίας πάνω από τα 80 χρόνια από τους αυτόριζους αμπελώνες της Επισκοπής, του Ακρωτηρίου και του Πύργου. Τυπική λευκή οινοποίηση,  ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Ωρίμαση

Για 4 χρόνια βυθισμένο στην θάλασσα, στην καλντέρα της Σαντορίνης.

Παλαίωση στην φιάλη για 6-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0 (2015), Wine Searcher avg.90, Vivino 3.8, Vivino 4.0 (2015)