Cuvee Nykteri Κτήμα Αργυρού 2019

Cuvee Nykteri Κτήμα Αργυρού 2018. Νυχτέρι Σαντορίνης από Ασύρτικο 100%. Για το νυχτέρι αυτό τρυγήθηκαν αμπέλια ηλικίας τουλάχιστον 150 ετών, στον Πύργο και το Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης με απόδοση 170κιλών το στρέμμα. Η συγκομιδή γίνεται σε βαθιά ωριμότητα του φρούτου (late harvest) 20 ημέρες μετά από την τυπική ημερομηνία τρύγου. Χρώμα λαμπερό κίτρινο, λεμονί, με πράσινες ανταύγειες. Μεγάλη ένταση τεράστια ορυκτότητα, αρώματα εσπεριδοειδών και ώριµων πυρηνόκαρπων φρούτων. Στο στόμα γεμάτο, πλούσιο, με τραγανή οξύτητα και πολύ μακρά επίγευση με έντονη ορυκτότητα.

Οινοποίηση

Ασύρτικο 100%. Για το νυχτέρι αυτό τρυγήθηκαν αμπέλια ηλικίας τουλάχιστον 150 ετών, στον Πύργο και το Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης με απόδοση 170 κιλών το στρέμμα. Η συγκομιδή γίνεται σε βαθιά ωριμότητα του φρούτου (late harvest) 20 ημέρες μετά από την τυπική ημερομηνία τρύγου. Ζύμωση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 3 εβδομάδες και για 12 μήνες παραμονή με τις οινολάσπες σε μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια 500l το 64%, σε μικρά γαλλικά 225lτο 25% και το υπόλοιπο σε οβάλ ανοικτούς οινοποιητές 12 hl, με συχνό batonnage.
Ολική Οξύτητα: 6,9 g / l, Υπολειμματικά σάκχαρα: 20,8 g / l, pH: 2,9

Ωρίμαση

Για άλλους 12 μήνες (σύνολο 24 μήνες) σε ανοξείδωτες δεξαμενές, χωρίς αφαίρεση οινολασπών.

Παλαίωση στην φιάλη για 15-20 χρόνια.

62,00

Εξαντλημένο

SKU: cuvee-nykteri-ktima-argyrou-2019
Βάρος1,6 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Ψητό καλαμάρι, Ωμά οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό, Αρνί φρικασέ), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του).

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα λαμπερό κίτρινο, λεμονί, με πράσινες ανταύγειες. Μεγάλη ένταση τεράστια ορυκτότητα, αρώματα εσπεριδοειδών και ώριµων πυρηνόκαρπων φρούτων. Στο στόμα γεμάτο, πλούσιο, με τραγανή οξύτητα και πολύ μακρά επίγευση με έντονη ορυκτότητα.

Οινοποίηση

Ασύρτικο 100%. Για το νυχτέρι αυτό τρυγήθηκαν αμπέλια ηλικίας τουλάχιστον 150 ετών, στον Πύργο και το Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης με απόδοση 170κιλών το στρέμμα. Η συγκομιδή γίνεται σε βαθιά ωριμότητα του φρούτου (late harvest) 20 ημέρες μετά από την τυπική ημερομηνία τρύγου. Ζύμωση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 3 εβδομάδες και για 12 μήνες παραμονή με τις οινολάσπες, το 64% σε μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια 500l, το 25% σε μικρά γαλλικά 225l και το υπόλοιπο σε οβάλ ανοικτούς οινοποιητές 12 hl, με συχνό batonnage.
Ολική Οξύτητα: 6,9 g / l, Υπολειμματικά σάκχαρα: 20,8 g / l, pH: 2,9

Ωρίμαση

Για άλλους 12 μήνες (σύνολο 24 μήνες) σε ανοξείδωτες δεξαμενές, χωρίς αφαίρεση οινολασπών.

Παλαίωση στην φιάλη για 15-20 χρόνια.

Βαθμολογία