Santo Wines Σαντορίνη Νυχτέρι 2015 Παλιά Σοδειά
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Στην μύτη, έντονα αρώματα γιασεμιού, νυχτολούλουδου, λεμονιού μαζί με πράσινο φρούτο, όπως μήλο και αχλάδι, βανίλια στο φόντο, μαζί με ξηροκαρπάτα αρώματα και μέλι. Στο στόμα είναι ξηρό, γεμάτο, με τραγανή οξύτητα που προσφέρει φρεσκάδα στις γεύσεις από φρούτο και άνθη. Μια διακριτική νότα από το βαρέλι ενισχύει την ισορροπία. Με καλή επίγευση.
Οινοποίηση
Ασύρτικο 75%, Αθήρι 15% & Αηδάνι 10%. Από αμπέλια στον Πύργο, σε υψόμετρο μέχρι 400 μέτρα, ηλικία αμπελιών 40-60 χρόνια και παραγωγή 200 κιλά / στρέμμα. Τυπική λευκή οινοποίηση. Αποβοστρύχωση, παραμονή με τα στέμφυλα για 6 ώρες (προζυμωτική εκχύλιση στους 5-6 °C). Ελαφρά πνευματική πίεση και ζύμωση στους 16 με 17 °C. Στην αρχή της αλκοολικής ζύμωσης ο χυμός μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια όπου παραμένει έως την ολοκλήρωσή της. Σταθεροποίηση, φιλτράρισμα, εμφιάλωση.
Ωρίμαση
Για 3 μήνες σε βαρέλι 225 λίτρων μεσαίου καψίματος από γαλλική δρυ, 50% πρώτης και 50% δεύτερης χρήσης.
Παλαίωση στην φιάλη για 2-4 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.89, Vivino 3.7

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του ή ανοίξτε την φιάλη από την προηγούμενη ημέρα

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Santo Wines |
Περιοχή | Κυκλάδες, Σαντορίνη, Σαντορίνη ΠΟΠ |
Ποικιλίες | Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2015 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό) |