Αθήρι
Αθήρι
Το αθήρι είναι μια αρχαία λευκή ποικιλία αμπέλου του Αιγαίου πελάγους, η οποία χρησιμοποιείτο για αιώνες για την παραγωγή έξοχων λευκών ξηρών κρασιών.
Ωριμάζει νωρίς, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου με αρχές ως μέσα Σεπτέμβρη στις πιο δροσερές περιοχές.
Τα κρασιά που δίνει είναι υψηλόβαθμα, αρωματικά, μικρής όμως οξύτητας, ιδίως όταν καθυστερήσει ο τρυγητός.
Συμμετέχει στην παραγωγή των λευκών ξηρών κρασιών με ΠΟΠ Ρόδος, ΠΟΠ Σαντορίνη, ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα καθώς και στα περιφήμα γλυκά κρασιά της Σαντορίνης Vinsanto.
Προβολή όλων των 10 αποτελεσμάτων