Argyros Vinsanto Late Release 2001 (20 Years Barrel Aged)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα χάλκινο βαθύ. Πολύπλοκη και έντονη μύτη, με αρώματα καραμέλας, καβουρδισμένου καφέ, ξηρών καρπών, σταφίδας και σοκολάτας. Στόμα πολύ πλούσιο, με ισορροπημένη οξύτητα και ατελείωτη επίγευση.

Οινοποίηση

Aσύρτικο 80%, Αηδάνι 10%, Αθήρι 10%. Τα σταφύλια όταν ωριμάσουν τρυγούνται και λιάζονται σε ταράτσες και αυλές για 10-15 ημέρες. H οινοποίηση γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο και η ζύμωση διαρκεί περίπου 4 μήνες.

Ωρίμαση

Τουλάχιστον για 20 χρόνια σε δρύινα βαρέλια

Βαθμολογία

Vivino 4.4

80,50

Εξαντλημένο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΓλυκά, Τυριά, (μπλε)