Vinsanto Γαβαλά

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα καφέ-κεραμιδί, με πορτοκαλί ανταύγειες. Πολύπλοκη και έντονη μύτη, με παρουσία ξερών φρούτων, μελιού, κανέλας, σοκολάτας και καφέ. Στόμα πλούσιο, με δύναμη, θέρμη και συμπύκνωση. Τονισμένη γλυκύτητα, αλλά και έντονη οξύτητα. Μεγάλο εύρος αρωμάτων στόματος με μεγάλη διάρκεια.

Οινοποίηση

Τα σταφύλια όταν ωριμάσουν (14-15 Be) τρυγούνται και λιάζονται σε ταράτσες και αυλές για 10-15 ημέρες. H οινοποίηση γίνεται με τον πατροπαράδοτο τρόπο, στην κάναβα που έχουμε στο Mεγαλοχώρι, πάντοτε μεσημεριανές ώρες, ώστε οι ρόγες των σταφυλιών που έχουν γίνει πια τελείως σταφίδα να είναι ζεστές για να συνθλίβονται πιο εύκολα. O λιγοστός χυμός που αποδίδουν είναι πλούσιος σε σάκχαρα (10 κιλά περίπου σταφύλια για 1 κιλό Vinsanto) και η ζύμωση διαρκεί περίπου μέχρι τα Xριστούγεννα. Tο Vinsanto εμφιαλώνεται σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών χωρίς να υποστεί καμιά τεχνική επεξεργασία.

Ωρίμαση

Τουλάχιστον για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια

Βαθμολογία

Vivino 4.3

43,00

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Γλυκά, Τυριά, (μπλε)