T-oinos Clos Stegasta Ασύρτικο 2018 Παλιά Σοδειά

Ασύρτικο 100%. Χρώμα κίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη φυτικά, άνθικα και αρώματα εσπεριδοειδών συνδυάζονται με μια βαθιά αλατούχα ορυκτότητα μαζί με πλούσιες, βουτυρώδεις γεύσεις. Στο στόμα γεμάτο, πλούσιο, αλλά κομψό, ορυκτό με τραγανή οξύτητα και αλατότητα και καλά ισορροπημένη επίγευση.

120,00

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)
SKU: cavacava-toinos-stegasta-old
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Ψητό καλαμάρι, Ωμά οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό, Αρνί φρικασέ)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα κίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη φυτικά, άνθικα (αγιόκλημα) και αρώματα εσπεριδοειδών συνδυάζονται με μια βαθιά αλατούχα ορυκτότητα μαζί με πλούσιες, βουτυρώδεις γεύσεις. Στο στόμα γεμάτο, πλούσιο, αλλά κομψό, ορυκτές νύξεις που θυμίζουν βρεγμένη πέτρα, με τραγανή οξύτητα και αλατότητα και καλά ισορροπημένη και εντυπωσιακά μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Ασύρτικο 100%. Τα σταφύλια για το συγκεκριμένο ασύρτικο επιλέγονται από αμπελώνες αμμώδεις σε γρανιτικό υπέδαφος, φυτεμένους στα 450μ υψόμετρο.  Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται με τα χέρια νωρίς το πρωί. Προσεκτική διαλογή των σταφυλιών με βάση την ωριμότητά τους. Τα σταφύλια τοποθετούνται σε τελάρα 20 κιλών για την μεταφορά τους και στην συνέχεια εισέρχονται στο πιεστήριο. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται με την προσθήκη βιολογικών ζυμών σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Ωρίμαση

Για 7 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες, σε έναν συνδυασμό από ανοξείδωτες δεξαμενές, ξύλινους οινοποιητές και δρύινα βαρέλια.

Παλαίωση στην φιάλη για 5-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0 (2015), Wine Searcher avg.89, Vivino 4.0