Passopisciaro Passobianco

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Bαθύ αχυροκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη, νότες από τροπικά φρούτα, βερίκοκο, φρυγανισμένο ψωμί, μέλι, λευκό τριαντάφυλλο και βανίλια.  Στο στόμα πλούσιο, απαλό με μεσαία ένταση και δομή, εξαιρετική κομψότητα, με αναζωογονητική οξύτητα και μακρά ορυκτή επίγευση.

Οινοποίηση

Chardonnay 100%. Από τον 40 στρεμμάτων αμπελώνα, που φύτεψε ο Andrea Franchetti, στις απότομες βεράντες της Contrada Guardiola, στην Αίτνα, μεταξύ 850 και 1000 μέτρων υψόμετρο. Πολλαπλοί τρύγοι που διαρκούν 15 ημέρες για να έχουν τα σταφύλια τον ίδιο βαθμό ωρίμασης. Μαλακή πίεση των σταφυλιών, ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18° C, για 20 ημέρες.

Ωρίμαση

10 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια και τσιμεντένιες δεξαμενές και για 10 μήνες στην φιάλη.
Πιείτε το τώρα και σε 7-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Vinous Antonio Galloni.91, Wine Searcher avg.90, Vivino 4.1

Αντίστοιχες Προτάσεις

El Enemigo Chardonnay
Planeta Chardonnay

36,70

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Ψάρια, (Σολωμός καπνιστός), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα), Χοιρινό, (με σέλινο), Κατσαρόλας, (Ντολμάδες αυγολέμονο), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με λευκές σάλτσες), Πουλερικά, (Τερίνα πάπιας - Foie Gras)