Frescobaldi Brut NV Metodo Classico
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ανοικτό αχυροκίτρινο χρώμα. Λεπτές φυσαλίδες που σχηματίζουν ένα έντονο κορδόνι. Μύτη καθαρή με αρώματα λευκών φρέσκων φρούτων, ανανά και λεμονιού, βούτυρο σε φρυγανισμένο ψωμί. Στο στόμα μαλακό, με ζωντανή οξύτητα μεσαίο σώμα και μία ελαφρώς εσπεριδοειδή επίμονη επίγευση.
Οινοποίηση
Κλασσική διαδικασία σαμπάνιας: Τα σταφύλια πιέζονται και ο μούστος ζυμώνεται. Αφού φτιαχτεί το κρασί βάσης, προστίθεται το liqueur de tirage με φυσικές ζύμες και ζάχαρη. Ξεκινά η δεύτερη ζύμωση στο μπουκάλι και μετά ωρίμαση για τουλάχιστον 24 μήνες. Σάκχαρα 13g / lt,.
Ωρίμαση
2 χρόνια στη φιάλη.
Βαθμολογία
Vivino 3.6

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 7-8°C

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Marchesi Frescobaldi |
Περιοχή | Trentino Alto Adige, Trento DOC, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Chardonnay |
Αλκοόλ | 12.5% |
Σοδειά | - |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, (Σούσι, Σολωμός ψητός, Μπρικ), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα), Τυριά, Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια µε αχιβάδες -a lle Vongole), |