Προσφορά!

2 Ελιές Κυρ Γιάννη Double Magnum 2011

2 Ελιές Κυρ Γιάννη Double Magnum 2011. Το πρώτο κρασί του Στέλιου Μπουτάρη. Χαρμάνι από Syrah, Merlot και Ξινόμαυρο.

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο στην όψη. Στη μύτη πληθωρικός αρωματικός χαρακτήρας, με νότες καπνού, βανίλιας και καραμέλας, ώριμα κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Στο στόμα διαθέτει όγκο, πλούσια δομή,  νόστιμη οξύτητα και μια μακρά, πικάντικη επίγευση.

Οινοποίηση

Προζυμωτική εκχύλιση 5-7 ημερών στους 11-12° C σε αντιοξειδωτικό περιβάλλον για την κάθε ποικιλία χωριστά. Το Merlot ζυμώνει στους 29-30°C, με περίοδο εκχύλισης 3-4 ημερών. Το Syrah ζυμώνει στους 22-24° C και ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση, σε νέα βαρέλια. Το Ξινόμαυρο ζυμώνει στους 22° C σε ανοιχτές δεξαμενές και ανακυκλώνεται με τη μέθοδο του pigeage, με στόχο την αποφυγή του σπασίματος των κουκουτσιών.

Ωρίμαση

16 μήνες σε βαρέλια 225 λίτρων με ποσοστό νέου ξύλου 30%. Μετά παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.
Οι 2 ελιές μπορούν να παλαιώσουν για 10-12 χρόνια.

Συνδυασμοί φαγητού κρασιού

Burger, Κατσίκι Γεμιστό, Κρεατόπιτα, Κυνήγι με κόκκινη σάλτσα, Λουκάνικα, Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό, Στιφάδο Κουνέλι – Λαγός, Χοιρινό με δαμάσκηνα

100,00

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)
SKU: kir-yianni-2-elies-double-magnum2011
Βάρος4,0 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ, Burger), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Σούβλας, Αρνί Ψητό),, Κυνήγι, Χοιρινό, (με δαμάσκηνα), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο στην όψη. Στη μύτη πληθωρικός αρωματικός χαρακτήρας, με νότες καπνού, βανίλιας και καραμέλας, ώριμα κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Στο στόμα διαθέτει όγκο, πλούσια δομή,  νόστιμη οξύτητα και μια μακρά, πικάντικη επίγευση.

Οινοποίηση

Προζυμωτική εκχύλιση 5-7 ημερών στους 11-12° C σε αντιοξειδωτικό περιβάλλον για την κάθε ποικιλία χωριστά. Το Merlot ζυμώνει στους 29-30°C, με περίοδο εκχύλισης 3-4 ημερών. Το Syrah ζυμώνει στους 22-24° C και ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση, σε νέα βαρέλια. Το Ξινόμαυρο ζυμώνει στους 22° C σε ανοιχτές δεξαμενές και ανακυκλώνεται με τη μέθοδο του pigeage, με στόχο την αποφυγή του σπασίματος των κουκουτσιών.

Ωρίμαση

16 μήνες σε βαρέλια 225 λίτρων με ποσοστό νέου ξύλου 30%. Μετά παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.
Οι 2 ελιές μπορούν να παλαιώσουν για 10-12 χρόνια.

Βαθμολογία

 Jancis Robinson 17.5 (2011), Wine Searcher avg.89, Vivino 3.8