Antonio Caggiano Tauri Aglianico Irpinia

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Λαμπερό ρουμπίνι χρώμα. Στην μύτη αρώματα κόκκινων μικρών φρούτων του δάσους  και μαύρου δαμάσκηνου. Στο στόμα πλούσιο, πυκνό και πολυεπίπεδο, με αρώματα βοτάνων και φρούτων, ευχάριστες τανίνες  με μακρά επίγευση με νότες από μαύρο πιπέρι και πράσινη πιπεριά.

Οινοποίηση

Aglianico 100%. Χρονιά φύτευσης 1990 και 1995 σε λοφώδη περιοχή 350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε ασβεστολιθικά και αργιλικά εδάφη, με νοτιοδυτική έκκθεση.  Αυθόρμητη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28 βαθμούς Κελσίου για 20-25 ημέρες. Αυθόρμητη  μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Το κρασί παλαιώνει σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια  (Troncais, Center και Vosges) για 4-6 μήνες ανάλογα την σοδειά και στη συνέχεια παραμένει για 2-3 μήνες στο μπουκάλι.
Mπορεί να παλαιώσει για 7-10 χρόνια.

Βαθμολογία

James Suckling.92, Vinous Antonio Galloni.92,
Wine Searcher avg.90, Vivino 3.7

18,70

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), με σάλτσα, (barbeque), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)