Campania

Campania – Καμπανία

Η περιοχή γύρω από την Νάπολη, έχει ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με το κρασί και το αμπέλι, που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα π.Χ. και είναι μια από τις παλαιότερες αμπελουργικές περιοχές της Ιταλίας. Η περιοχή είχε σημαντική επιρροή από τους Έλληνες και γι’ αυτό το λόγο, βρίσκουμε δύο ποικιλίες, που προέρχονται από εμάς: το Aglianico, (κόκκινη ποικιλία, που δημιουργεί παγκόσμιας κλάσης, κρασιά) που είναι παραφθορά της λέξης “ελληνικό” και το Greco, που είναι λευκή ποικιλία.
Η Καμπανία, όπως και πολλές ιταλικές περιφέρειες, φιλοξενεί μια εντυπωσιακή ποικιλία από ποικιλίες σταφυλιών, μερικές από τις οποίες δεν βρίσκονται σχεδόν πουθενά αλλού. Εκτός των δύο παραπάνω, καλλιεργούνται επίσης οι λευκές ποικιλίες Fiano και Falanghina και η κόκκινη ποικιλία Piedirosso και πολλές άλλες λιγότερο γνωστές.
Από τα τέσσερα DOCG της περιοχής, δύο είναι για λευκό κρασί και δύο για κόκκινο. Το Taurasi DOCG και το Aglianico del Taburno DOCG από Aglianico, το οποίο προέρχεται από ηφαιστειακό έδαφος στο νότιο τμήμα της περιοχής. Τα Fiano di Avellino DOCG και το Greco di Tufo DOCG προέρχονται και αυτά από ηφαιστειακού τύπου εδάφη.

Βλέπετε 1–6 απο 18 αποτέλεσματα