Marisa Cuomo Furore Rosso
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Κόκκινο χρώμα με σκούρες ρουμπίνι ανταύγες, Στη μύτη έντονο άρωμα μαύρων φρούτων: μούρων, βατόμουρων, φραγκοστάφυλων. Μαλακό στο στόμα, καλά ισορροπημένο με μιά μπαχαρένια όμορφη επίγευση.
Οινοποίηση
Aglianico 50%, Piedirosso 50%. Ζύμωση και διαβροχή σε επαφή με τα στέμφυλα για 12 ημέρες σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης, όπου ολοκληρώνεται και η μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
Το κρασί παλαιώνει για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια στο 2ο έτος χρήσης τους.
Mπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 88, Vivino 3.8

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 15' πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,3 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Marisa Cuomo |
Περιοχή | Campania, Costa d' Amalfi Furore Rosso DOC, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Aglianico, Piedirosso |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Ψάρια, (Τόνο φιλέτο), Κυνήγι, (Στιφάδο), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Λαζάνια), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |