Mastroberardino Taurasi Naturalis Historia
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Έντονο ρουμπίνι χρώμα. Έντονο μπουκέτο αρωμάτων, που θυμίζουν κεράσι, βιολέτες, άγρια μούρα και διακριτικό πικάντικο άρωμα. Συναρπαστικό και κομψό στο στόμα με αρώματα δαμάσκηνου, αγριοκέρασου, μαρμελάδας φράουλα και μαύρου πιπεριού.
Οινοποίηση
Aglianico 85% , Piedirosso 15%. Κλασσική ερυθρή οινοποίηση, ψύξη των σταφυλιών, ζύμωση με μακρά εκχύληση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 22-25 ημέρες.
Ωρίμαση
Το κρασί παλαιώνει σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια για 24 μήνες με 20% νέο βαρέλι και στη συνέχεια παραμένει για 30 μήνες στο μπουκάλι.
Βαθμολογία
Wine Advocate 94, Wine Searcher avg. 90, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Mastroberardino |
Περιοχή | Campania, Taurasi DOCG, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Aglianico, Piedirosso |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2009 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |