Bartolo Mascarello Barolo 2019
Bartolo Mascarello Barolo 2019. Nebbiolo 100%. Από τους κορυφαίους αμπελώνες του οινοποιείου έκτασης 30 στρεμμάτων, στο San Lorenzo, στο Cannubi, στη Rué στο Barolo, και στο Rocche στη La Morra. Οινοποιούνται μαζί σε μεγάλες τσιμεντένιες δεξαμενές. Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη όμορφα αρώματα από κόκκινα μούρα, ζουμερή φράουλα, μπαχαρικά, δέρμα, αποξηραμένα βότανα, και ανθικές νότες (ροδοπέταλα). Στο στόμα, κομψό, με εκλεπτυσμένες τανίνες. Φανταστική ισορροπία και φρεσκάδα με μακρά ορυκτή επίγευση.
480,00€
Σε απόθεμα
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Bartolo Mascarello |
Περιοχή | Barolo DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη όμορφα αρώματα από κόκκινα μούρα, ζουμερή φράουλα, μπαχαρικά, δέρμα, αποξηραμένα βότανα, και ανθικές νότες (ροδοπέταλα). Στο στόμα, κομψό, με εκλεπτυσμένες τανίνες. Υπέροχη ισορροπία και φρεσκάδα με μακρά ορυκτή επίγευση.
Οινοποίηση
Nebbiolo 100%. Από τους κορυφαίους αμπελώνες του οινοποιείου έκτασης 30 στρεμμάτων, στο San Lorenzo, στο Cannubi, στη Rué στο Barolo, και στο Rocche στη La Morra .Χειρονακτικός τρύγος, αποβοστρύχωση και αλκοολική ζύμωση σε μεγάλες τσιμεντένιες δεξαμενές. Κατά τη διάρκεια της διαβροχής, εκτελούνται καθημερινά λεπτή άντληση και διάτρηση, με έλεγχο θερμοκρασίας.
Ωρίμαση
Σε δρύινα βαρέλια Slavonian και Allier των 35-50 εκατολίτρων και παραμονή για περίπου 36 μήνες. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα. Παραμονή στην φιάλη για τουλάχιστον 9 μήνες.
Mπορεί να παλαιώσει για 25-35 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 18 pt, Kerin O’Keefe.98, Wine Advocate.98+, Vinous Antonio Galloni.96, Wine Searcher.96, Vivino 4.5

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.
