Caparzo Brunello di Montalcino 2019

Caparzo Brunello di Montalcino. Sangiovese Grosso 100% Από διαφορετικές τοποθεσίες των αμπελώνων του κτήματος. Βαθύ ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγες. Στην μύτη αρώματα από βατόμουρα, κόκκινο μύρτιλο και δαμάσκηνα, με νότες μπαχαρικών, γλυκόριζας και φρυγανισμένου ψωμιού. Στο στόμα γεμάτο με πολύ καλή ισορροπία και συμπύκνωση, όμορφη δομή, φρέσκο φρούτο, μεταξένιες τανίνες, με μακρά επίγευση.

48,90

Εξαντλημένο

SKU: Caparzo
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Βαθμολογία

Vinous Antonio Galloni.93, James Suckling.95, Robert Parker Wine Advocate.94, Wine Spectator.93, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.2

Vinous Antonio Galloni 93 pt
Drinking window: 2025 – 2035
“The 2019 Brunello di Montalcino opens slowly in the glass, yet it is worth the wait as a dusty blend of dried flowers, cedar shavings, wild strawberries, and spice emerges over time. It’s silky and enveloping with fresh acidity and pretty wild berry fruits that gain in sweetness as they travel across the palate. It finishes long and staining yet still lively and spry, leaving a coating of fine tannins and licorice hints that resonate under an air of violet inner florals. The 2019 is a lovely interpretation of northern Montalcino fruit.”  Eric Guido. Tasting date: November 2023
.
Robert Parker Wine Advocate 94 pt
“The Caparzo 2019 Brunello di Montalcino offers vibrant flavours of cherry-cola, wild berries and dried cranberries, which are very much in evidence on the nose. The wine’s dimension and scope are impressive, especially in terms of mouthfeel. What works best in my opinion, however, is the wine’s balanced and much-needed freshness. You get a great quality.”
.
James Suckling 95 pt
“Quite pure fruit with flavours of black cherries, black berries and light chocolate. The palate is full and focused with very polished tannins and a long, long finish.”

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγες. Στην μύτη αρώματα από βατόμουρα, κόκκινο μύρτιλο και δαμάσκηνα, με νότες μπαχαρικών, γλυκόριζας και φρυγανισμένου ψωμιού. Στο στόμα γεμάτο με πολύ καλή ισορροπία και συμπύκνωση, όμορφη δομή, φρέσκο φρούτο, μεταξένιες τανίνες, με μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Sangiovese Grosso 100%.  Από διαφορετικές τοποθεσίες των αμπελώνων του κτήματος. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών της ζύμωσης, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα κουκούτσια, που αφαιρούνται όταν δεν είναι ώριμα Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28ο-30οC, εκχύλιση 20-25 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και μετά αυθόρμητη μηλογαλακτική ζύμωση, σε ανοιχτά δρύινα κωνικά βαρέλια Σλαβονίας.

Ωρίμαση

Για  24 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια από την Σλαβονία 10 έως 32 hl και στη συνέχεια για 6 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να βελτιώνεται για 15-25 χρόνια.