Château Angelus Saint-Émilion Grand Cru (Premier Grand Cru Classé) 2014
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα βαθύ ρουμπινί με μοβ ανταύγες. Στη μύτη, αιθέριο και κομψό από αρώματα γλυκόριζας και βατόμουρου, βοτανικές και ανθικές νότες. Στο στόμα στρογγυλό με λεπτόκοκκες τανίνες, ελαφριά αλμυρότητα, αρμονικό με πολύπλοκη μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Merlot 50%, Cabernet Franc 50%. Τα σταφύλια επιλέγονται μόλις φτάσουν στο κελάρι. Στη συνέχεια πιέζονται ελαφρά και ζυμώνουν σε τσιμεντένιες και σε ξύλινες δεξαμενές, με διαβροχή για 2 έως 3 εβδομάδες. Mετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση σε ξύλινες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Για 18 έως 24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια ανάλογα την σοδειά.
Μπορεί να βελτιώνεται για 20-30 χρόνια.
Βαθμολογία
Σοδειά 2014,
Jancis Robinson 17.0, Vinous Antonio Galloni.96,
James Suckling.94-97, Wine Spectator.95,
La Revue du Vin de France 17.5, Bettane et Desseauve.18.5
Wine Searcher avg.94, Vivino 4.5

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Chateau Angelus |
Περιοχή | Bordeaux, Saint Emilion, Γαλλία |
Ποικιλίες | Cabernet Franc, Merlot |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2014 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |