Château Angelus Le Carillon d’Angélus Saint-Émilion Grand Cru
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα μεσαίας έντασης ρουμπινί, με μοβ ανταύγες. Στη μύτη, πικάντικα αρώματα από γαρίφαλα και κανέλα ακολουθούμενα από αρώματα κόκκινων φρούτων όπως δαμάσκηνο και κεράσι, ανθικές νότες όπως τριαντάφυλλο. Στο στόμα γεμάτο, με άφθονη φρεσκάδα, κομψό, με απαλές τανίνες και μακρά αρωματική επίγευση.
Οινοποίηση
Merlot 50%, Cabernet Franc 40%. Cabernet Sauvignon 10%. Τα σταφύλια επιλέγονται μόλις φτάσουν στο κελάρι. Στη συνέχεια πιέζονται ελαφρά και ζυμώνουν σε τσιμεντένιες και σε ξύλινες δεξαμενές, με διαβροχή για 2 έως 3 εβδομάδες. Mετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση σε ξύλινες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Για 12 έως 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια ανάλογα την σοδειά.
Μπορεί να βελτιώνεται για 10-20 χρόνια.
Βαθμολογία
Σοδειά 2015, Jancis Robinson 16.0,
Vinous Antonio Galloni.90-92, James Suckling.92-93,
Robert Parker The Wine Advocate.90, Falstaff Magazin.94,
Wine Searcher avg.90, Vivino 4.3

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Chateau Angelus |
Περιοχή | Bordeaux, Saint Emilion, Γαλλία |
Ποικιλίες | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2015 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |