Château Angelus Saint-Émilion Grand Cru (Premier Grand Cru Classé) 2015
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί με μοβ ανταύγες. Στη μύτη, κομψά αρώματα θρυμματισμένων κόκκινων φραγκοστάφυλων, δαμάσκηνων, ξύσμα μολυβιού με βοτανικές και ανθικές νότες, φασκόμηλο και βιολέτα και καπνός. Στο στόμα γεμάτο, έντονο αλλά εξαιρετικά κομψό με υπέροχη φρεσκάδα, με ώριμες αλλά πολύ λεπτές τανίνες και μια επικά μακρά αρωματική επίγευση.
Οινοποίηση
Merlot 62%, Cabernet Franc 38%. Τα σταφύλια επιλέγονται μόλις φτάσουν στο κελάρι. Στη συνέχεια πιέζονται ελαφρά και ζυμώνουν σε τσιμεντένιες και σε ξύλινες δεξαμενές, με διαβροχή για 2 έως 3 εβδομάδες. Mετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση σε ξύλινες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Για 18 έως 24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια ανάλογα την σοδειά.
Μπορεί να βελτιώνεται για 20-30 χρόνια.
Βαθμολογία
Σοδειά 2015,
Jancis Robinson 18.0, Vinous Antonio Galloni.97,
James Suckling.99, Wine Spectator.96,
Robert Parker The Wine Advocate.97,Falstaff Magazin.97
Wine Searcher avg.96, Vivino 4.6

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Chateau Angelus |
Περιοχή | Bordeaux, Saint Emilion, Γαλλία |
Ποικιλίες | Cabernet Franc, Merlot |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2015 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |