Chateau Latour-Martillac Cru Classé
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί. Στη μύτη ελκυστικά αρώματα κόκκινων φρούτων, βατόμουρα, δαμάσκινα και βαλσαμικές νότες. Στο στόμα, ευγενικό, απαλό με πολύ ωραίες μεταξένιες και ώριμες τανίνες. Νόστιμο και ζουμερό κόκκινο φρούτο με πιπεράτη όμορφη επίγευση.
Οινοποίηση
Cabernet Sauvignon 66% , Merlot 27% , Petit Verdot 7%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 28o-32οC, με μακρά εκχύληση 25 -30 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και συχνή ανακύκλωση του μούστου.
Ωρίμαση
Παλαίωση για 16 μήνες σε δρύινα βαρέλια νέα (40%) και 2ης και 3ης χρήσης.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.91, Vivino 4.0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Chateau Latour-Martillac |
Περιοχή | Bordeaux, Pessac-Leognan Bordeaux AOC, Γαλλία |
Ποικιλίες | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2014 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |