Clos de Papes Chateauneuf du Pape 2018

Clos de Papes Chateauneuf du Pape 2018. Grenache Rouge (Garnacha) 70%,  Mourvedre (Monastrell) (Mataro) 20%, Syrah 10%. Φωτεινό κόκκινο ρουμπίνι. Ζωντανή μύτη, με αρώματα φρέσκου βατόμουρου, λευκού πιπεριού και μέντα. Απίστευτη ακρίβεια και φινέτσα στον ουρανίσκο, με αρώματα κερασιού, βύσσινου και κόκκινων μούρων, βότανα και λεβάντα, μπαχαρικά, γλυκόριζα και δέρμα. Εξαιρετικής φινέτσας τανίνες, γεμάτο σώμα. Ατέλειωτη επίγευση.

129,00

Εξαντλημένο

SKU: clos-de-papes2018
Βάρος1,7 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Φωτεινό κόκκινο ρουμπίνι. Ζωντανή μύτη, με αρώματα φρέσκου βατόμουρου, λευκού πιπεριού και μέντα. Απίστευτη ακρίβεια και φινέτσα στον ουρανίσκο, με αρώματα κερασιού, βύσσινου και κόκκινων μούρων, βότανα και λεβάντα, μπαχαρικά, γλυκόριζα και δέρμα. Εξαιρετικής φινέτσας τανίνες, γεμάτο σώμα. Ατέλειωτη επίγευση.

Οινοποίηση

Grenache Rouge (Garnacha) 70%,  Mourvedre (Monastrell) (Mataro) 20%, Syrah 10%. Τα σταφύλια συλλέγονται όταν είναι ώριμα με μικρές μέσες αποδόσεις, που σπάνια ξεπερνούν τα 250 κιλά / στρέμμα. Ειδικά το 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολύ μικρή παραγωγή. Κατά την παραλαβή τους στο οινοποιείο, τα σταφύλια πιέζονται ελαφρά και ξεκινά η ζύμωση μαζί με τα στέμφυλα για 3 εβδομάδες. Χωρίς φιλτράρισμα.

Ωρίμαση

Σε δρύινα βαρέλια για 1 χρόνο, εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα και διαύγαση.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0, Wine Searcher avg.94, Vivino 4.4