Domaine Thierry Mortet Gevrey-Chambertin

Γευστικά χαρακτηριστικά

Το χρώμα είναι ρουμπίνι με βαθυκόκκινες ανταύγες. Στην μύτη αποκαλύπτεται ένα σύνθετο αρωματικό μπουκέτο από μικρά κόκκινα φρούτα, νότες βιολέτας. τριαντάφυλλου,  μπαχαρικών, γλυκόριζας, κέδρου και κακάο. Στο στόμα, το κρασί είναι πλούσιο, με γεμάτο σώμα, δομημένο με λεπτόκοκκες τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα με μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Pinot Noir 100%. Από αμπέλια, ηλικίας 20 έως 70 ετών, φυτεμένα σε ασβεστολιθικά εδάφη, από είκοσι αμπελοτόπια με συνολική έκταση 30 στρεμμάτων. Ψυχρή διαβροχή για 2 με 3 ημέρες σε θερμοκρασίες μεταξύ 10 και 11 °. Αλκοολική ζύμωση, με τις γηγενείς ζύμες σε ανοικτές ανοξείδωτες δεξαμενές , για 18 ημέρες. Καθημερινό Pigeage και μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι.
Οξύτητα: 3,54 g / l

Ωρίμαση

Σε δρύινα βαρέλια, για 16 – 17 μήνες, το 1/3 σε νέο. Το υπόλοιπο σε μεγάλα δρύινα βαρέλια για 5 μήνες και μετά για 1 χρόνο σε 2ης χρήσης. Πριν την εμφιάλωση γίνεται το τελικό μπλεντάρισμα.
Θα συνεχίζει να βελτιώνεται για 8-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 16.5, Wine Searcher avg.90, Vivino 4.2

Προσφορά!

54,90

Εξαντλημένο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,4 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά,
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (Φτερωτό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)