G.B. Burlotto Verduno Pelaverga
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Απαλό κόκκινο με ελαφρές μωβ ανταύγες. Στην μύτη συναρπαστικά, γλυκά αρώματα φράουλας φραγκοστάφυλου και βατόμουρου με ορυκτές, βοτανικές και ανθικές νότες. Στο στόμα, λεπτό, κομψό, μέτριο σώμα, ελαφρώς ταννικό, ισορροπημένο, κρύβοντας τους αλκοολικούς του βαθμούς. Μακρά φρουτώδης επίγευση.
Οινοποίηση
Pelaverga 100%. Αποβοστρίχωση και ελαφρά πίεση, ο μούστος μετακινείται με τη βαρύτητα σε ανοιχτές γαλλικές δρύινες δεξαμενές και ανοιχτές ανοξείδωτες δεξαμενές όπου γίνεται η αλκοολική ζύμωση. Κατά τη διάρκεια της διαβροχής, εκτελούνται καθημερινά λεπτή άντληση και διάτρηση του καπέλου. Έλεγχος θερμοκρασίας για διατήρηση της τυπικής αρωματικότητας του σταφυλιού.
Ωρίμαση
Μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση σε ανοξείδωτες δεξαμενές μέχρι τα τέλη της άνοιξης, οπότε και εμφιαλώνεται το κρασί. Σε ορισμένες σοδειές μπορεί να παλαίωσει σε μεγάλα ξύλινα βαρέλια, για σύντομη περίοδο.
Mπορεί να βελτιώνεται για 5-7 χρόνια.
Βαθμολογία
Raffaele Vecchione – WinesCritic.com.93, Falstaff.92, Wine Searcher avg.91, Vivino 4.0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 10' πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,25 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Comm. G.B. Burlotto |
Περιοχή | Piedmonte, Verduno Pelaverga DOC, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Pelaverga |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2021 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Καρπάτσιο, Burger), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με κόκκινη σάλτσα, Καρμπονάρα), Διεθνείς Κουζίνες, (με πικάντικες σάλτσες), Αλλαντικά, (Ζαμπόν), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |