Pietradolce Rampante

Etna Rosso

Γευστικά χαρακτηριστικά

Ρουμπινί χρώμα, γήινα αρώματα, καπνός, σκούρα μπαχαρικά και βοτανικότητα στη μύτη, Στο στόμα, μαύρα φρούτα, κεράσι, ορυκτότητα και μεσογειακά βότανα, ζωντανή οξύτητα και μακρά επίγευση. Λιτό και κομψό, με ένταση και φρεσκάδα. Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

Οινοποίηση

Nerello Mascalese 100%. Aπό προφυλλοξηρικα αμπέλια 80-100 χρόνων. Ελαφρά πίεση, εκχύλιση με διαβροχή για 18 ημέρες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Ωρίμαση

Φυσική μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση για 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, με ελαφρύ κάψιμο.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.5, James Suckling 93,
Wine Searcher avg. 91, Vivino 3.8

49,00

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σουτζουκάκια), Κυνήγι, (Φτερωτό), Χοιρινό, (Χοιρινό ψητό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)