San Leonardo San Leonardo 2011
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ ρουμπινί χρώμα, με σκουροκόκκινες ανταύγες. Στην μύτη, βαλσμικές νότες μικρών μούρων, σοκολάτα, καπνός και πιπέρι. Στο στόμα, γεμάτο σώμα με πλούσια δομή και συγκέντρωση αλλά στρογγυλό με εξαιρετικά μακρά και αρωματική επίγευση.
Οινοποίηση
Cabernet Sauvignon 60%, Carmenere 30%, Merlot 10%. Ξεχωριστή για κάθε πικιλία, κλασική ερυθρή οινοπoίηση. Το τελικό blend αποφασίζεται μετά την ωρίμαση του κρασιού.
Ωρίμαση
Το κρασί τους πρώτους μήνες ωριμάζει σε τσιμεντένιες δεξαμενές και μετά σε μικρά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων, 2ης και 3ης χρήσης για 18 έως 24 μήνες. Μετά παραμονή στην φιάλη για τουλάχιστον 12 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 18, Falstaff.95, CellarTracker.93, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.3

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Tenuta San Leonardo |
Περιοχή | Trentino Alto Adige, Vigneti delle Dolomiti IGT, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2011 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα) |