Carmenere

Carmenere

Η Carmenere είναι μια κόκκινη ποικιλία σταφυλιού. Αρχικά καλλιεργήθηκε στους αμπελώνες του Bordeaux, αλλά εξαλείφθηκε με τον ερχομό της φυλλοξήρας και βρήκε ένα ιδανικό περιβάλλον στη Χιλή, όπου φυτεύτηκε νομίζοντας ότι πρόκειται για την ποικιλία Merlot.

Η Carmenere χρειάζεται μεγάλη ηλιοφάνεια και ένα ζεστό καλοκαίρι για να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Παράγει εξαιρετικά κόκκινα κρασιά με βαθύ χρώμα, έντονο κρεάτινο στοιχείο που θυμίζει Merlot και απαλές βοτανικές νότες του Cabernet Sauvignon. Αυτές οι ομοιότητες κατά πολλούς δεν είναι τυχαίες καθώς η Carmenere θεωρείται ότι είναι ο «παππούς» αυτών των ποικιλιών του Bordeaux.

Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων