Emiliana Coyam Organic Red Blend
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί. Στη μύτη αρώματα κόκκινων μούρων, δαμάσκηνων, cassis, δεντρολίβανο και λεβάντα, μπαχαρικά, νότες μόκας και γραφίτη. Στο στόμα, δομημένο, γεμάτο σώμα με μαλακές και ώριμες τανίνες, όμορφη οξύτητα και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Syrah 37%, Carmenere 33%, Cabernet Sauvignon 8%, Carignan 5% , Malbec 4%, Garnacha 4%, Tempranillo 3% Petit Verdot 3% και Mourverdre 3%. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 28o-30οC, με μακρά εκχύληση σε επαφή με τα στέμφυλα και μηλογαλακτική ζύμωση σε δρύινες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (75%) και αμερικανικά (25%).
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.5 (2020), James Suckling.94 (2020), Tim Atkin.94, Descorchados.95, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Emiliana Winery |
Περιοχή | Colchagua Valley, Χιλή |
Ποικιλίες | Cabernet Sauvignon, Carignan (Mazuelo), Carmenere, Garganega, Malbec, Mourvedre (Monastrell) (Mataro), Petit Verdot, Syrah, Tempranillo |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |