Malbec

Malbec

Με πατρίδα την Γαλλία, νότια του Μπορντό, στο Cahors, (μία από τις έξι ποικιλίες  που επιτρέπονται στο blend του κόκκινου κρασιού Μπορντό) ήταν στην σκιά των διάσημων ποικιλιών του, έμελλε σαν πρόσφυγας να βρει νέα γη και πατρίδα στην Αργεντινή, όπου και καλλιεργείται με μεγάλη επιτυχία, όντας προσαρμοσμένα στα υψόμετρα των Άνδεων.

Στην Αργεντινή το έφερε ο Γάλλος γεωπόνος Michel Pouget στα μέσα του 19ου αιώνα. Τα περισσότερα από αυτά τα αμπέλια ξεριζώθηκαν με σκοπό να φυτευτούν τοπικές ποικιλίες όπως οι Criolla Grande και Cereza για την Παρασκευή χύμα κρασιού. Τέλη του εικοστού αιώνα ανακαλύφθηκε ξανά και ήταν τότε που παρασκευάστηκαν τα πρώτα 100% Malbec κρασιά.

Τα χαρακτηριστικά τους, μέτρια οξύτητα, βελούδινες τανίνες, βαθύ πορφυρό χρώμα, αρώματα φρούτων, βατόμουρο, μαύρο κεράσι και δαμάσκηνο. Τα δευτερεύοντα αρώματα μπορεί να είναι σοκολάτα γάλακτος, κακάο, βιολέτες, δέρμα και ανάλογα με την ωρίμανση σε δρυ, ένα γλυκό τελείωμα μπαχαρικών και καπνού.

Προβολή όλων των 13 αποτελεσμάτων