Zenato Ripassa

Zenato Ripassa. Corvina 85%, Rondinella 10%, Oseleta 5%. Βαθύ χρώμα κερασιού, με μοβ ανταύγες. Στην μύτη, γλυκά μαύρα φρούτα, ψημένα, καπνιστά δαμάσκηνα, αρωματικά μπαχάρια, δρυς και καπνός. Στο στόμα, μαύρα ώριμα φρούτα, κεράσι, μαρμελάδα δαμάσκηνων, γλυκές γεύσεις ισορροπημένες με φυσική οξύτητα, μπαχάρια, ξηροί καρποί, κακάο, γεμάτο σώμα με πλούσια δομή και συγκέντρωση.

29,20

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

ADD CASE(1 x 6)
SKU: zenato-ripassa
Βάρος1,50 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Burger), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με σάλτσα αματριτσιάνα, με σάλτσα καρμπονάρα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ χρώμα κερασιού, με μοβ ανταύγες. Στην μύτη, γλυκά μαύρα φρούτα, ψημένα, καπνιστά δαμάσκηνα, αρωματικά μπαχάρια, δρυς και καπνός. Στο στόμα, μαύρα ώριμα φρούτα, κεράσι, μαρμελάδα δαμάσκηνων, γλυκές γεύσεις ισορροπημένες με φυσική οξύτητα, μπαχάρια, ξηροί καρποί, κακάο, γεμάτο σώμα με πλούσια δομή και συγκέντρωση.

Οινοποίηση

Corvina 85%, Rondinella 10%, Oseleta 5%. Τα σταφύλια που τρυγήθηκαν, οινοποιούνται αμέσως, με κλασική ερυθρή οινοπoίηση με διαβροχή 10-12 ημερών. Μόλις ολοκληρωθεί η αλκοολική ζύμωση, το νέο κρασί διαχωρίζεται από τις φλούδες με ελαφριά πίεση και διατηρείται σε μεγάλα δρύινα βαρέλια των 54 και 75 εκατόλιτρων μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν τα σταφιδιασμένα σταφύλια πιέζονται για να παράξουν το Amarone. Σε αυτό το σημείο, προστίθενται στο έτοιμο κρασί για 7-8 ημέρες, όπου ξεκινά μια δεύτερη αλκοολική ζύμωση, σε θερμοκρασίες 25-28° C.

Ωρίμαση

Το κρασί ωριμάζει για 18 μήνες, σε 500 λίτρων, δρύινα βαρέλια.
Mπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg. 89, Vivino 4,1