Querciabella Batar

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα ελαφρύ κίτρινο με χρυσές ανταύγες. Στη μύτη πλούσια και φίνα αρώματα φρεσκοκομμένου σταχυού, πρόπολη και μέλι, λουλούδι, κίτρινο δαμάσκηνο και μαρμελάδα κυδώνι. Στο στόμα πλούσιο και κρεμώδες, με ικανή οξύτητα που ισορροπεί το αρκετό αλκοόλ, κομψό με νότες γλυκερίνης και ορυκτότητας και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Chardonnay 50%, Pinot Blanc 50%. Από αμπελώνες που βρίσκονται στο Ruffoli, στο Greve in Chianti, σε υψόμετρο 350-600 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και που έχουν καλλιεργηθεί βιολογικά από την πρώτη σοδειά του κρασιού το 1988 και από το 2000 με βιοδυναμικές τεχνικές. Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι σε κιβώτια 9 κιλών και ο χυμός εξάγεται με ελαφρά πίεση. Η αλκοολική και η μηλογαλακτική ζύμωση γίνονται σε γαλλικά βαρέλια με τακτική, αλλά όχι πολύ συχνή, ανάδευση των οινολασπών. (batonnage) Παραγωγή: 15.000 φιάλες

Ωρίμαση

Για 9 έως 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια ξεχωριστά για τις 2 ποικιλίες. Μπλεντάρισμα και μεταφορά σε τσιμεντένιες δεξαμενές για 6 μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώνεται, χωρίς την χρήση ζωικών υποπροϊόντων. Παραμονή για άλλους λίγους μήνες στην φιάλη.
Πιείτε το τώρα και στα επόμενα 5-8 χρόνια

Βαθμολογία

Vinous Antonio Galloni.94, James Suckling.92, Wine Searcher avg.91, Vivino 4.3

95,60

ADD CASE(1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (Σολωμός ψητός,, Ψάρια σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά), Χοιρινό, (ψητό), Πουλερικά, (Τερίνα πάπιας - Foie Gras), Τυριά