Campo di Sasso
Campo di Sasso (Biserno)
To οινοποιείο Campo di Sasso ιδρύθηκε το 1995 από τον Lodovico Antinori της περίφημης Ornellaia. Η γη αρχικά αγοράστηκε για να ενσωματωθεί στην παραγωγή της Ornellaia, αλλά ο Antinori αποφάσισε ότι το terroir ήταν τόσο διαφορετικό, οπότε στη νέα τοποθεσία, έπρεπε να φτιάξει το δικό της κρασί.
Αποτελείται από τρεις διαφορετικούς αμπελώνες στα δυτικά του δρόμου που ενώνει τη Bibbona με το Bolgheri, σε χαμηλό υψόμετρο, που σημαίνει ότι το έδαφος είναι πιο αμμώδες και το κλίμα θερμότερο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Αυτές οι συνθήκες είναι ιδανικές για την καλλιέργεια του Syrah, που αντιπροσωπεύει το 34% του blend του Insoglio del Cinghiale. Σήμερα, η Tenuta di Biserno φτιάχνει 3 Σούπερ Τοσκάνες με την ονομασία IGT Toscana: Lodovico, Biserno και Il Pino di Biserno.
Στο οινοποιείο Campo di Sasso, ανήκει και το οινοποιείο Mount Nelson, στην Νέα Ζηλανδία. Είναι η πραγματοποίηση του πάθους του Lodovico Antinori για την ποικιλία Sauvignon Blanc. Μαζί με την οινοπαραγωγό του, Helena Lindberg, ο Lodovico έχει επιλέξει ένα εξαιρετικό αμπελώνα στο Marlborough, στο βόρειο άκρο του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας.
Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων