Chateau Pontet Canet

Chateau Pontet Canet

Στην αυγή του 18ου αιώνα , η ιστορία ξεκινά. Ο Jean-François de Pontet ήταν ένας από εκείνους τους αριστοκράτες και ανώτατους δικαστές που διαμόρφωσαν το νέο Médoc με τις τεράστιες εκτάσεις του. Έχοντας κάνει καριέρα στις Βερσαλλίες, κατείχε το αξίωμα του Grand Ecuyer (υπεύθυνος για τους βασιλικούς στάβλους, τη μεταφορά του βασιλιά και της τελετουργικής συνοδείας του) στον Λουδοβίκο XV, στη συνέχεια, εγκατεστημένος στη Guyenne, έγινε κυβερνήτης του Médoc. Το 1705 συγκέντρωσε λίγα στρέμματα γης βόρεια του χωριού Pauillac για να δημιουργήσει έναν αμπελώνα και το 1757 αγόρασε ένα ακίνητο στη θέση Canet.
Όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, συνέδεσε το όνομά του με αυτό του κτήματος: έτσι γεννήθηκε το 1781 το Château Pontet-Canet .
Έναν αιώνα αργότερα, το Château Pontet-Canet γνώρισε μια εξαιρετική περίοδο ακμής.
Κατά τη διάσημη ταξινόμηση του 1855, με εντολή του αυτοκράτορα Ναπολέοντα Γ’: Το Château Pontet-Canet εμφανίστηκε στον κατάλογο των Grands Crus Classés του Médoc.
Αυτή η ανάβαση δεν ξέφυγε από έναν από τους πιο σημαντικούς εμπόρους του Μπορντό της εποχής, τον Henri Herman Cruse, ο οποίος κατέλαβε την ιδιοκτησία το 1865.
Οραματιστής, εκσυγχρόνισε την υποδομή και παρότρυνε τον Charles Skawinski, επίτιμο γνωστό στους Médoc, να δημιουργήσει ένα «επαναστατικό» κελάρι το 1895. Χάρη στον ακούραστο πρεσβευτή, τα κρασιά της Pontet-Canet απέκτησαν φήμη για δύναμη και ακεραιότητα σε όλο τον κόσμο.
Το 1975, το κτήμα αγοράστηκε από τον Guy Tesseron, οινοποιό και έμπορο κονιάκ και το 1994, εμπιστεύτηκε τη διαχείριση της περιουσίας στον γιο του, Alfred Tesseron, ο οποίος είχε εργαστεί δίπλα του για είκοσι χρόνια. Ασυμβίβαστος στην ποιότητα, επέλεξε να πειραματιστεί με πρακτικές όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ευαισθησία του φυτού και διαδικασίες οινοποίησης όσο το δυνατόν πιο κοντά στην έκφραση των διαφορετικών οικοπέδων. Ο Gérard Tesseron, ο αδερφός του, ήταν σε όλη του τη ζωή το πιο πιστό του στήριγμα και έτσι συμμετείχε στο υπέροχο πεπρωμένο του Pontet-Canet.
Ο ερχομός της κόρης του, Justine Tesseron, το 2015 έδωσε νέα πνοή στην οικογενειακή περιπέτεια.
Ο αδερφός της, Noé, και τα ξαδέρφια της, Mélanie και Philippine, είναι οι άλλοι συνιδιοκτήτες.
Σε σχεδόν τρεις αιώνες, το Château Pontet-Canet γνώρισε μόνο τρεις οικογένειες ιδιοκτητών. Εξαιρετική σταθερότητα και μοναδικότητα στο Médoc.
Το Pontet-Canet, το πρώτο μεγάλο φημισμένο κτήμα του Μπορντό που ξεκίνησε τη βιολογική και βιοδυναμική γεωργία, ήταν επίσης το πρώτο που απέκτησε διπλή πιστοποίηση για ολόκληρο τον αμπελώνα στις τάξεις των Grands Crus.

Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων