Comando-G

Comando-G

Ο Daniel Landi και ο Fernando Garcia, φίλοι από το κολέγιο, εργάζονταν στην περιοχή γύρω από την Sierra de Gredos, ο Daniel στο κτήμα της οικογένειάς του, στην Bodegas Jimenez-Landi και ο Fernando στην Bodega Marañones. Μαζί με τον Marc Isart, οινολόγο στο οινοποιείο Bernabeleva, αναζήτησαν, στα βουνά αυτά, μικρά, σχεδόν απρόσιτα αγροτεμάχια που βρίσκονταν σε υψηλότερα σημεία στην Sierra de Gredos, 800-900 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και σιγά σιγά, άρχισαν να αγοράζουν και να μισθώνουν τα καλύτερα αμπελοτόπια που μπορούσαν να βρουν, δημιουργώντας έτσι το δικό τους οινοποιείο, το Comando G, το 2008. Οπως και οι πρωτοπόροι του Priorat, επαναπροσδιόρισαν τα όρια της ποικιλίας Garnacha, πιστεύοντας ότι μπορούσε να ανταγωνιστεί την κομψότητα και τη φινέτσα του Pinot Noir στη Βουργουνδία ή του Syrah στον βόρειο Ροδανό.
Ολοι οι αμπελώνες που συγκεντρώθηκαν, καλλιεργούνται βιοδυναμικά και οι ηλικίες των πρέμνων είναι από 50 έως 80 χρόνων, φυτεμένοι σε αμμώδη εδάφη με γρανίτη, σχιστόλιθο και χαλαζία. Ο συνδυασμός του μεγάλου υψομέτρου, με τα στραγγιζόμενα εδάφη και ένα ήπιο και αρκετά υγρό μικροκλίμα, εγγυούνται μακρά καλλιεργητική περίοδο με ένα μέτριο επίπεδο αλκοόλης στα κρασιά. Κάθε περιοχή συλλέγεται με το χέρι, τα σταφύλια ζυμώνονται με αυτόχθονους ζυμομύκητες, σε ανοικτούς γαλλικούς δρύινους οινοποιητές και στη συνέχεια παλαιώνουν σε συνδυασμό, γαλλικών δρυών βαρελιών (500-700L), foudre και αμφορέων.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος