Daniel Landi

Daniel Landi

Ο Dani Landi γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Metrida. Η οικογένειά του ήταν αμπελοκαλλιεργητές εδώ και πολλές γενιές που πουλούσαν τα σταφύλια τους στον τοπικό συνεταιρισμό.
Ο Dani Landi ξεκίνησε ως ονοποιός στο οινοποιείο Jimenez-Landi, μια εταιρεία που ίδρυσε με τον ξάδελφό του, αλλά έφυγε το 2012 για να δημιουργήσει το δικό του  οινοποιείο με το όνομά του. Με αυτόν τον τρόπο, κράτησε μέρος της κληρονομιάς της οικογένειάς του και μερικών τοποθεσιών που είχε αγοράσει ή μισθώσει ο ίδιος σε διάφορες Ονομασίες Προέλευσης (DO), που είναι όλες σε αμμώδη γρανιτικά εδάφη, σε μεγάλο  υψόμετρο, σχολαστικά και βιοδυναμικά καλλιεργούμενα.
Μαζί με τους πρωτοπόρους του Priorat, καθώς και με την συνεργασία του με τον Fernando Garcia στο project Comando G, ο Dani Landi επαναπροσδιορίζει την Garnacha (Grenache) σαν μιά ποικιλία που μπορεί να ανταγωνιστεί σε κομψότητα και φινέτσα το Pinot Noir στη Βουργουνδία ή το Syrah στο Hermitage.
Έτσι, όταν δεν κάνει τα εξαιρετικά διακριτικά και σαγηνευτικά κρασιά με τη δική του ετικέτα, μοιράζεται τα καθήκοντα και τις ευθύνες του οινοποιείου Comando G, επίσης στη Sierra de Gredos, με τον Fernando Garcia.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος