Conterno Giacomo

Giacomo Conterno

Ο Roberto Conterno ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του διάσημου οινοποιείου, λίγο έξω από το Monforte d’Alba, στο  Piedmont, το 2003, όταν απεβίωσε ο πατέρας του Giovanni Conterno. Ο Giovanni ήταν ο μεγαλύτερος γιος του ιδρυτή του οινοποιείου, Giacomo Conterno  και αρχικά δούλεψε μαζί με τον αδερφό του  Aldo Conterno. Το 1969 οι δύο αδελφοί οινοποιοί χώρισαν, για να δημιουργήσουν τα δικά τους κρασιά ο καθένας με το δικό του στυλ.
Ο Roberto συνεχίζει με τις παραδοσιακές τεχνικές οινοποίησης της περιοχής, παράγοντας κρασιά για μακροχρόνια παλαίωση. Καλλιεργεί μόνο nebbiolo και barbera και τονίζει τη σημασία της βιολογικής καλλιέργειας, ειδικά στα πρώτα χρόνια της ανάπτυξης των πρέμνων.
Το κτήμα είναι πιο γνωστό για τα υπέροχα Barolo, Cascina Francia και Monfortino Riserva. Το τελευταίο παράγεται μόνο από τους καλύτερους αμπελώνες και ωριμάζει  για τουλάχιστον 7 χρόνια σε μεγάλα δρύινα βαρέλια, «botti». Θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα Barolo και από πολλούς, το καλύτερο.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος