Οικονόμου Κτήμα

Κτήμα Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου  μετά από σπουδές οινολογίας στην Alba του Piedmonte, εργάστηκε σε γνωστά οινοποιεία στο Piedmont της Ιταλίας όπως στον Cerettoκαι στο Bordeaux της Γαλλίας στο Château Margaux. Το 1994, μετά από ενάμιση χρόνο στο Château Margaux,  αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα και να ασχοληθεί με το κρασί του τόπου του.
Έτσι ανέδειξε την ποικιλία Λιάτικο και το  terroir της Σητείας, στην περιοχή της Ζήρου, στα 600-700 μ. υψόμετρο, όπου καλλιεργεί από μεγάλης ηλικίας αυτόριζους και βιολογικούς αμπελώνες  γηγενείς ποικιλίες όπως το Λιάτικο, το Μανδηλάρι, η Βηλάνα, το Θραψαθήρι και το Ασύρτικο.
Η φιλοσοφία του Κτήματος βασίζεται στην ελάχιστη δυνατή παρέμβαση, τόσο στο αμπέλι, όσο και στο οινοποιείο, γι’ αυτό η καλλιέργεια είναι βιολογική και η  οινοποίηση με τις γηγενείς ζύμες του αμπελιού.

Προβολή όλων των 15 αποτελεσμάτων