Gamay
Gamay
Το Gamay είναι η ποικιλία του διάσημου κρασιού Beaujolais, που βρίσκεται στην νοτιότερη περιοχή της Βουργουνδίας και βορειοδυτικά της Λυών.
Τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 η ζωή ήταν πολύ εύκολη για τους παραγωγούς του Beaujolais, επειδή υπήρχε μια ακόρεστη δίψα για το ελαφρύ, πρώιμο, ξινούτσικο, ανοιχτόχρωμο βυσσινί κρασί, το Beaujolais Nouveau. Το κρασί εμφιαλώνεται απευθείας από την ανοξείδωτη δεξαμενή ζύμωσης και κυκλοφορεί την 3η Πέμπτη του Νοεμβρίου.
Οι καλλιεργητές και οι παραγωγοί πληρώνονταν άμεσα για τα προϊόντα τους και ο πειρασμός ήταν να επενδύσουν κι άλλο, σε αυτό το εφήμερο κρασί.
Αλλά η μόδα αλλάζει.
Σήμερα, μόνο οι πολύ απλές αγορές κρασιού δείχνουν να ενδιαφέρονται για το Beaujolais Nouveau και οι παραγωγοί της περιοχής Beaujolais αναγκάστηκαν να επανασχεδιάσουν τους στόχους και τις πολιτικές τους. Σήμερα, μετά από μια περίοδο αναζήτησης τα κρασιά από Gamay είναι άξια ενδιαφέροντος για τους σοβαρούς οινόφιλους, λόγω του συνδυασμού της ποικιλίας αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των καλύτερων χωριών της περιοχής, τα λεγόμενα «crus» Beaujolais: St-Amour, Juliénas, Chénas, Moulin-à-Vent, Fleurie, Chiroubles, Morgon, Regnié, Brouilly και Côte de Brouilly.
Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων