Μαυροδάφνη

Μαυροδάφνη

Ερυθρή ποικιλία που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή της Αχαΐας αλλά και στην Κεφαλλονιά, δίνοντας
α) την ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών

(Ερυθρά γλυκά ενισχυμένα κρασιά στα οποία μπορεί να συμμετέχει και η Μαύρη Κορινθιακή σε ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 49%.) και
β) την ΠΟΠ Μαυροδάφνη Κεφαλλονιάς (Ερυθρά γλυκά ενισχυμένα κρασιά στα οποία μπορεί να συμμετέχει και η Μαύρη Κορινθιακή σε ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 49%).

Δυστυχώς βάσει νομοθεσίας δεν μπορεί να αναφέρεται στην ετικέτα, σε περιοχές εκτός των 2 προαναφερόμενων

Τα γλυκά κρασιά από Μαυροδάφνη εμφανίζουν βαθύ χρώμα, αρώματα αποξηραμένων φρούτων όπως το δαμάσκηνο, σταφίδα, σοκολάτα και δάφνη που εξελίσσονται σε ξηρά σύκα, καφέ και καραμέλα όσο παλαιώνουν. Έχουν μεγάλη δυνατότητα παλαιώσης. Εκτός από τα γλυκά κρασιά παράγονται και ξηρά ερυθρά από Μαυροδάφνη με βαθύ χρώμα, πληθωρική γεύση, υψηλό αλκοόλ, αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, δάφνης, βοτάνων και μπαχαρικών.

Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων