Ραψάνη Τσάνταλη Grand Reserve Παλιά Σοδειά
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ ρουμπινί χρώμα με μπορντό ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα από ώριμο μαύρο φρούτο και βανίλια, με φυτικές και γήινες νότες.Tο στόμα είναι ξηρό και πλούσιο με στιβαρές τανίνες, ενώ η ισορροπημένη οξύτητα δίνει φρεσκάδα στο φρούτο και στα γλυκά μπαχαρικά. Μακρύ και γενναιόδωρο σε γεύση τελείωμα.
Οινοποίηση
Ξινόμαυρο 33%, Κρασάτο 33%, Σταυρωτό 33%. Συν-οινοποίηση των 3 ποικιλιών. Μακράς διάρκειας εκχύλιση και οξυγόνωση με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των φαινολών και του αρωματικού δυναμικού των σταφυλιών. Παραδοσιακή ζύμωση για 10-12 ημέρες σε ανοικτές τσιμεντένιες δεξαμενές. Μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
Παλαίωση για τουλάχιστον 18 μήνες σε βαρέλια 300 λίτρων από γαλλική δρυ έως και 3ης χρήσης. Επιπλέον παραμονή στη φιάλη για τουλάχιστον 18 μήνες πριν από τη διάθεση στην αγορά
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 90 (2010), Vivino 4.0 (2010)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17 - 18°C
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 4.2 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Τσάνταλη |
Περιοχή | Θεσσαλία, Ραψάνη |
Ποικιλίες | Ξινόμαυρο, Σταυρωτό |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2010 |
Φιάλη | 1,5L |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Σούβλας, Αρνί Ψητό),, Κυνήγι, Χοιρινό, (Χοιρινό ψητό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |