Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione

Antinori Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Sangiovese 100%. Έντονο ρουμπίνι χρώμα με μωβ ανταύγες. Στη μύτη αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα, λικέρ κεράσια και
βύσσινο μαζί με εσπεριδοειδή νότες κόκκινου πορτοκαλιού και λεπτές νότες λεβάντας, βανίλιας και ευχάριστα μπαχαρικά από γαρύφαλλο και δέρμα.  Στο στόμα, κομψό με γεμάτο σώμα, πολύπλοκο, με ζωηρές αλλά μεταξένιες τανίνες, ισσοροπημένο με μακρά και επίμονη επίγευση με ευχάριστη γεύση κακάο και εσπεριδοειδών.

59,80

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)
SKU: antinori-badia-a-passignano-chianti-classico-gran-selezione
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Έντονο ρουμπίνι χρώμα με μωβ ανταύγες. Στη μύτη αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα, λικέρ κεράσια και βύσσινο μαζί με εσπεριδοειδή, νότες κόκκινου πορτοκαλιού,  λεπτές νότες λεβάντας, βανίλιας, ευχάριστα μπαχαρικά από γαρύφαλλο και δέρμα.  Στο στόμα, κομψό με γεμάτο σώμα, πολύπλοκο, με ζωηρές αλλά μεταξένιες τανίνες, ισσοροπημένο με μακρά και επίμονη επίγευση με ευχάριστη γεύση κακάο και εσπεριδοειδών.

Οινοποίηση

Sangiovese 100%. Από τα καλύτερα σταφύλια Sangiovese από τον ομώνυμο αμπελώνα, που βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Chianti Classico, σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε εδάφη πλούσια σε ασβεστόλιθο με αρκετή ποσότητα αργίλου.   Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για 10 ημέρες με διαβροχή 10-12 ημέρων. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Για 14 μήνες ωριμάζει σε ουγγρικά δρύινα βαρέλια, και ένα μικρό ποσοστό σε γαλλικά και μετά  για 12 μήνες στη φιάλη.
Παράθυρο κατανάλωσης από τώρα και για 8 χρόνια.

Βαθμολογία

Luca Maroni.93, Vinous.92, James Suckling.93, Decanter.95, Vinum.17.5, Jancis Robinson.17++,  Wine Searcher 92, Vivino 4.3