Ben Glaetzer Amon-Ra Shiraz
Ben Glaetzer Amon-Ra Shiraz. Syrah 100%. Από παλιά αμπέλια στην περιοχή Ebenezer της βόρειας κοιλάδας Barossa. Από παλιά αμπέλια στην περιοχή Ebenezer στα βόρεια της κοιλάδας Barossa, από αμπέλια ηλικίας 50-130 ετών και απόδοση 200 κιλά το στρέμμα. Το Amon-Ra Shiraz είναι ένα εμβληματικό κρασί που αποτελεί την επιτομή του πάθους του Ben Glaetzer να δημιουργεί κρασιά που έχουν γεμάτη γεύση, πολυεπίπεδη και έντονη αλλά συνάμα κομψά και ισορροπημένα. Πολύ βαθύ ρουμπινί χρώμα, με μωβ ανταύγες στην νιότη. Στην μύτη αρώματα από σκούρα δαμάσκηνα και κεράσια, αποξηραμένα βότανα, νότες εσπρέσο και μαύρης ελιάς. Στο στόμα πλούσιο και δυνατό, αλλά κομψό, απόλυτα ισορροπημένο, με μια βοτανικότητα να συμπληρώνει το σκούρο φρούτο. Λείες τανίνες και μακρά επίγευση.
69,50€
Εξαντλημένο
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Ben Glaetzer |
Περιοχή | Barossa, Αυστραλία |
Ποικιλίες | Syrah |
Αλκοόλ | 15% |
Σοδειά | 2020 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα) |
Γευστικά χαρακτηριστικά
Πολύ βαθύ ρουμπινί χρώμα, με μωβ ανταύγες στην νιότη. Στην μύτη αρώματα από σκούρα δαμάσκηνα και κεράσια, αποξηραμένα βότανα, νότες εσπρέσο και μαύρης ελιάς. Στο στόμα πλούσιο και δυνατό, αλλά κομψό, απόλυτα ισορροπημένο, με μια βοτανικότητα να συμπληρώνει το σκούρο φρούτο. Λείες τανίνες και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Syrah 100%. Από παλιά αμπέλια στην περιοχή Ebenezer στα βόρεια της κοιλάδας Barossa, από αμπέλια ηλικίας 50-130 ετών και απόδοση 200 κιλά το στρέμμα. Ζυμώνεται σε ανοιχτές δεξαμενές 1 και 2 τόνων, με χειροκίνητο pigeage 3 φορές την ημέρα.
Ωρίμαση
Για 16 μήνες, σε νέα μικρά γαλλικά 95% και αμερικανικά 5% βαρέλια 225 λίτρων, όπου μένει με τις λεπτές οινολάσπες. Χωρίς φιλτράρισμα
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Advocate Robert Parker.96, Jancis Robinson 18.5 (2006), Wine Searcher avg.94, Vivino 4.4

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 90' πριν την κατανάλωσή του
