Cappellano Otin Fiorin Pie Rupestris 2019
Cappellano Otin Fiorin Pie Rupestris 2019. Nebbiolo 100%. Από τον αμπελώνα Gabutti 15 στρεμμάτων, από πολύ παλιά αμπέλια άνω των 60 ετών, στη Serralunga d’Alba. Κρασί με ολοκληρωμένο χαρακτήρα – η αυστηρή του στάση και η αυθεντία του το καθιστούν ένα παραδειγματικό κρασί, αυστηρό, αλλά γενναιόδωρο και ελκυστικό – και στα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά: η γλυκόριζα, ο άρκευθος, η πίσσα, οι νότες βαλσάμικου και τα μπαχαρικά είναι απλώς οι πιο αναγνωρίσιμες και τυπικές εκφράσεις ενός αρωματικού προφίλ, που χρόνο με το χρόνο, αφηγείται μια αληθινή ιστορία της γης.
390,00€
Σε απόθεμα
Βάρος | 1,6 κ. |
---|---|
Οινοποιείο | Cappellano |
Περιοχή | Barolo DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη συναρπαστικά αρώματα θρυμματισμένων κόκκινων μούρων, άγριου τριαντάφυλλου, βιολέτας, φλούδας πορτοκαλιού καθώς νότες γλυκόριζας. Στο στόμα, αυστηρό και δυνατό αλλά συγχρόνως κομψό και απαλό, με τέλεια ενσωματωμένες τανίνες. Φανταστική ισορροπία και φρεσκάδα με μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Nebbiolo 100%. Από τον αμπελώνα Gabutti 15 στρεμμάτων, από πολύ παλιά αμπέλια άνω των 60 ετών, στη Serralunga d’Alba. Χειρονακτικός τρύγος, αυθόρμητη ζύμωση με γηγενείς ζύμες, Κατά τη διάρκεια της διαβροχής, εκτελούνται καθημερινά λεπτή άντληση και διάτρηση, με έλεγχο θερμοκρασίας.
Ωρίμαση
Για 18 μήνες σε μεγάλα βαρέλια. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα. Παραμονή στην φιάλη για τουλάχιστον 18 μήνες.
Mπορεί να παλαιώσει για 20-30 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.94, Vivino 4.3
“The 2019 Barolo Rupestris is elegant, gracious and wonderfully lifted. All the elements are so wonderfully in balance. Crushed red berry fruit, rose petal, mint, blood orange and spice soar out of the glass. Deep and pliant, the Rupestris has an extra level of refinement in 2019 that places it among the most successful wines of the vintage. It’s an absolutely joyous wine from Augusto Cappellano that is also quite open today. I suspect that won’t be the case for long, as the 2019 will likely shut down in bottle soon. Many years ago Baldo Cappellano asked me not to score his wines, so all Cappellano wines show up on our database as NR. Drink: 2029-2059. (Jan 2023)”

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.
