Château Leoville Poyferre Saint Julien

Château Leoville Poyferre Saint Julien από Cabernet Sauvignon 62% , Merlot 33%, Cabernet Franc 3%, Petit Verdot 2%.  Από τον αμπελώνα στην καρδιά του St Julien terroir ανάμεσα στις πιο όμορφες πλαγιές, με θέα τον ποταμό Gironde, σε έδαφος με χαλίκια και αργιλώδες υπέδαφος. Βαθύ ρουμπινί χρώμα, με μωβ ανταύγειες. Στην μύτη έντονα και εκφραστικά αρώματα μέντας και πικάντικων μαύρων φρούτων. Στο στόμα γεύσεις βατόμουρου και μαύρης σταφίδας μαζί με νότες λευκού πιπεριού. Οι τανίνες είναι λεπτές και βελούδινες, άψογη ισορροπία και πολύ μακρά επίγευση.

Ζουμερά, γενναιόδωρα αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων ξεσπούν από το ποτήρι, συνοδευόμενα από νότες βελανιδιάς και άφθονη φρεσκάδα.

Στον ουρανίσκο, το κρασί παίρνει πολύ πλάτος διατηρώντας τον ζουμερό του χαρακτήρα. Οι απαλές, αρωματικές νότες μαύρων φρούτων και δρυός επιμένουν. Οι τανίνες είναι ακόμα αρκετά παρούσες και θα αναπτύξουν μια υπέροχη πατίνα με λίγη γήρανση. Το ισχυρό, πυκνό φινίρισμα παραμένει συνεχώς.

 

145,00

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

ADD CASE(1 x 6)
SKU: Ch-Leoville-Barton-1
Βάρος1,6 κ.
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί χρώμα, με μωβ ανταύγειες. Στην μύτη έντονα και εκφραστικά αρώματα μέντας και πικάντικων μαύρων φρούτων. Στο στόμα γεύσεις βατόμουρου και μαύρης σταφίδας μαζί με νότες λευκού πιπεριού. Οι τανίνες είναι λεπτές και βελούδινες, άψογη ισορροπία και πολύ μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Cabernet Sauvignon 62%, Merlot 33%, Cabernet Franc 3%, Petit Verdot 2%. Από τον αμπελώνα στην καρδιά του St Julien ανάμεσα στις πιο όμορφες πλαγιές, με θέα τον ποταμό Gironde, σε έδαφος με χαλίκια και αργιλώδες υπέδαφος. Zύμωση από 7 έως 10 ημέρες σε  δρύινες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, με μακρά εκχύλιση και διαβροχή 3 εβδομάδων.

Ωρίμαση

Για 16-18 μήνες σε δρύινα βαρέλια νέα (60%) και 2ης χρήσης. Τα βαρέλια συμπληρώνονται 3 φορές την εβδομάδα για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή μεταξύ του κρασιού με τον  αέρα.
Μπορεί να παλαιώσει για 20-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 19, Wine Doctor.97, Jeb Dunnuck.100, James Suckling.97, Wine Spectator 97, Wine Enthusiast.97, Wine Searcher avg.95, Vivino 4.5