Comm GB Burlotto Freisa 2022

Comm GB Burlotto Freisa. Freisa 100%. Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Έντονο και ελκυστικό άρωμα από ροδοπέταλο και πουρέ φράουλας, σκούρα κόκκινα φρούτα, πορτοκάλι, νότες από κανέλα, κύμινο και ορυκτότητα. Στο στόμα, φρέσκο, φρουτώδες με  άφθονη δομή και βάθος, αλλά με πολύ φινέτσα και πολυπλοκότητα. Γυαλισμένες, δροσερές τανίνες, ορυκτότητα και πλούσια επίγευση.

39,00

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)
SKU: Comm-GB-Burlotto-Freisa-22
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Έντονο και ελκυστικό άρωμα από ροδοπέταλο και πουρέ φράουλας, σκούρα κόκκινα φρούτα, πορτοκάλι, νότες από κανέλα, κύμινο και ορυκτότητα. Στο στόμα, φρέσκο, φρουτώδες με  άφθονη δομή και βάθος, αλλά με πολύ φινέτσα και πολυπλοκότητα. Γυαλισμένες, δροσερές τανίνες, ορυκτότητα και πλούσια επίγευση.

Οινοποίηση

Freisa 100%. Αυστηρή επιλογή σταφυλιών από μικρούς αμπελώνες, γύρω από το Verduno. Χειρονακτικός τρύγος, αποβοστρίχωση και ο μούστος μετακινείται με τη βαρύτητα σε ανοιχτές (γαλλικές δρύινες και ανοξείδωτες) δεξαμενές όπου γίνεται η αλκοολική ζύμωση. Κατά τη διάρκεια της διαβροχής, έχουμε καθημερινή άντληση του χυμού από κάτω προς τα πάνω μαζί με σπάσιμο του καπέλου.

Ωρίμαση

Για  τουλάχιστον 10 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια από τη Slavonia και την Allier2.

Mπορεί να παλαιώσει για 10-12 χρόνια.

Βαθμολογία

Vinous Antonio Galoni.92, Wine Searcher avg.89, Vivino 4.0 (2021)

Vinous Antonio Galoni.92

Burlotto’s 2022 Langhe Freisa is a wonderfully vivid, expressive wine. Lavender, rose petal, mint, blood orange and pomegranate give the Freisa its beguiling, nuanced personality. Firm yet well-integrated tannins wrap it all together. The aromatics alone are captivating, but it’s the wine’s total sense of harmony that is most impressive of all.

Drinking Window: 2024 – 2032

Antonio Galloni, Jan 2024