Domaine Meo Camuzet Clos de Vougeot Grand Cru Pres Le Cellier

Pinot Noir 100%. Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, κομψά αρώματα φρούτων, κεράσι, βατόμουρο, ανθικά, μπαχαρικά και νότες από το βαρέλι, βανίλια και καπνός. Κομψό στο στόμα, εντυπωσιακές, έντονες γεύσεις φρούτων, περίπλοκο,  μεσαίο σώμα, ισορροπία, με όμορφη οξύτητα, στιβαρές τανίνες που δείχνουν μακροζωία για το κρασί και πολύ μακρά επίγευση.

267,00

Εξαντλημένο

SKU: domaine-lignier-michelot-clos-de-la-roche
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (Φτερωτό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, κομψά αρώματα φρούτων, κεράσι, βατόμουρο, ανθικά, μπαχαρικά και νότες από το βαρέλι, βανίλια και καπνός. Κομψό στο στόμα, εντυπωσιακές, έντονες γεύσεις φρούτων, περίπλοκο,  μεσαίο σώμα, ισορροπία, με όμορφη οξύτητα, στιβαρές τανίνες που δείχνουν μακροζωία για το κρασί και πολύ μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Pinot Noir 100%. Από ένα climat (ένα μικρό κομμάτι αμπελώνα μέσα το μεγαλύτερο cru), το Cellier, με περίπου το ένα τρίτο των κλημάτων να έχουν φυτευτεί το 1920. Ψυχρή διαβροχή πριν την αλκοολική ζύμωση, σε ανοξείδωτες δεξαμενές , για 15-20 ημέρες. Καθημερινή  ανακύκλωση με σπάσιμο καπέλου και μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι.

Ωρίμαση

Σε δρύινα βαρέλια καινούργια  βαρέλια Tronçais, για 16 μήνες. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg.90, Vivino 4.6