Gaja Barbaresco
Gaja Barbaresco 2018. Nebbiolo 100%. Από τον ιστορικό αμπελώνα Paje που βρίσκεται στο Barbaresco, 18 στρεμμάτων με νότιοδυτικό προσανατολισμό και αμπέλια με ηλικία πάνω από τα 40 χρόνια. Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη αισθησιακά αρώματα από τριαντάφυλλα, βιολέτες, κεράσια και βατόμουρα, πιπέρι και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα εκφραστικό με ένταση, ορυκτό και πικάντικο, άψογα ισορροπημένο με αναζωογονητική οξύτητα, ευγενικό με βελούδινες τανίνες. Επίμονη ορυκτή και μπαχαρένια επίγευση.
285,00€
Σε απόθεμα
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Gaja |
Περιοχή | Barbaresco DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2020 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα) |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη αισθησιακά αρώματα από τριαντάφυλλα, βιολέτες, κεράσια και βατόμουρα, πιπέρι και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα εκφραστικό με ένταση, ορυκτό και πικάντικο, άψογα ισορροπημένο με αναζωογονητική οξύτητα, ευγενικό με βελούδινες τανίνες. Επίμονη ορυκτή και μπαχαρένια επίγευση.
Οινοποίηση
Nebbiolo 100%. Από 14 αμπελώνες που βρίσκονται στο Barbaresco σε υψόμετρο από 250 έως 330 μέτρα, έκτασης πάνω από 200 στρέμματα και με ηλικία πάνω από τα 40 χρόνια. Η ζύμωση πραγματοποιείται ξεχωριστά για κάθε αμπελώνα σε ξύλινες δεξαμενές, με γηγενείς ζύμες με μακρά διαβροχή.
Ωρίμαση
Για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια για κάθε αμπελώνα ξεχωριστά, μπλεντάρισμα και άλλους 12 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια Botti .
Μπορεί να παλαιώσει για 15-30 χρόνια.
Βαθμολογία
Robert Parker The Wine Advocate.94+, Vinous Antonio Galloni.93, James Suckling.97, Jeb Dunnuck.96+, Wine Spectator.94, Wine Searcher avg.95, Vivino 4.5

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του
